Látnivalók Bikal környékén

Látnivalók Bikal környékén

Leipold méhészet - Egyházaskozár

„Egy idős méhész, ajándék kölyökcsaládjával kezdtem a méhészkedést, saját készítésű kaptárban. Ma sok-sok méhkirálynő él méhészetünkben népes családjával.” Leipold János, méhész

Vizimalom - Orfű

align=left Az Orfűi Malommúzeum az 1970-es évek elején jött létre. A múzeum az őrlés technológiájának fejlődéstörténetét mutatja be az őskortól napjainkig. Ennek keretében - a kézi őrlőköveken felül - kétféle malomtípust ismerhetnek meg. Az idősebb a Mekényesről áttelepített járgányos szárazmalom az olajpréssel, a másik az eredeti helyén álló vízimalom, az egykori Nicsinger-malom.

Mecsextrém park – Árpádtető

A Mecsextrém Park extrém sport lehetőségekkel és sokrétű szabadidős programmal várja kedves látogatóit 2006 júliusától. Parkunkban lehetőség nyílik családok és baráti társaságok, illetve szervezett turista csoportok számára, hogy napjukat izgalmasan, a megszokottól eltérően, barátságos és igényes környezetben tölthessék. (Hőlégballon, quad-pálya, mászófal, alpesi kötélpark, toronycsúszda, gördeszka- görkorcsolya- és BMX- pálya stb.)

Máré vára – Magyaregregy

align=left Máré vára a Keleti-Mecsek erdővel övezett hegycsúcsán áll, Magyaregregy határában. A hajdani lovagvár római kori fa őrtorony helyén épült a XIII. században, gótikus stílusban. Károly Róbert 1316-ban Bogár Istvánnak adományozta vitézsége jutalmául az addig királyi birtokot. A XVI. században reneszánsz stílusban újjáépítették.

Denevér-múzeum - Abaliget

Az abaligeti Denevérmúzeum 2004-ben nyílt meg és egyedülálló tematikus bemutatóhelye a denevérek kevéssé ismert világának. Élőhelyek szerint, látványosan és valósághűen mutatja be a denevéreket. Megismerhetjük a denevérkutatás történetét, eszközeit, a denevérek fõbb magyarországi tartózkodási helyeit és vándorlási útvonalait is.

Cseppkőbarlang - Abaliget

align=left Az Abaligeti-barlang, más néven Paplika 1768 óta ismert. Ez az egyetlen kiépített, látogatható cseppkő-barlang a Dél-Dunántúlon.

Fekete István emlékház – Dombóvár

Az emlékszoba létrejötte 5 éves tudatos gyűjtőmunka eredménye.

Helytörténeti múzeum - Dombóvár

Gyűjteményi egységei közül kiemelkedő a Kapos-mente tárgyi néprajzának (gazdálkodás, lakberendezés, népművészet) anyaga, a közeli Alsóhetény késő római korból származó díszes faragványai, valamint az egyre inkább gyarapodó helyi iskola- és kézműves ipari történeti kollekciók.

Kapcsolódó Tartalom